Till Skidspår.se »

Anmäl rapport

     Betyg:  Spårkanter
Åkulla skidspår, Varberg, Halland
Observerat 2023-03-19 kl 19:41, rapporterat av Åkulla skidspår, Jonatan

Nu stänger vi anläggningen för denna gång och vill passa på att tacka alla besökare, sponsorer och andra samarbetspartners för denna säsong.
Ett extra tack vill vi rikta till Sparbanksstiftelsen. Utan er hade vi inte varit där vi är idag. Styrelsen vill även passa på att tacka de 50-tal ideella krafter som bidrar med sin tid för andra människors trivsel.
Säsongen började 9/12 och avslutas mer än 3 månader senare vilket alltså blir 101 skiddagar, som vi naturligtvis är mycket stolta och glada för. Denna säsong har vi valt att dra slingan även på tillverkningsplatsen vilket gjort att vi nästan hela vintern haft minst 1,2km spår i lite mer varierad terräng. I vintern har ca 1500 elever från skolor i Halland och Västra Götaland besökt anläggningen. Vi ser detta som en viktig del i längdskidåkningens framtid och gör vårt bästa för att alla ska kunna samsas på anläggningen.
Alliansen jobbar just nu med flera olika spännande projekt. Ett av dessa är att montera snölansar utmed hela stadionslingan (700m) för att kunna tillverka snö under kortare köldperioder. Om projektet går i land så tror vi att vi kan klara av kommande klimatförändringar bättre och kanske till och med förlänga skidsäsongen ytterligare!
Skulle du vilja vara med i vårt glada gäng? Tveka inte att höra av dig. Det finns både administrativa och praktiska uppgifter i föreningen. Annars är det viktigaste uppdraget varje besökare kan hjälpa till med att lämna en åk-rapport på skidspår.se. Passa på att ladda ner appen på telefonen redan nu så missar du inte säsongspremiären 2023/2024!

För er som inte hunnit ta det sista åket så går det fortfarande att åka i spåren runt stadion några dagar till men spåren är smutsiga och troligtvis blir det genomslag snart.

Väl mött!

 

  = obligatoriska fält (ditt namn)


 exec time: 0.0098 sec