Till Skidspår.se »

Stora Skidspårspriset till Leif Svanberg, Granåsen

Publicerad 02 april 2014


Stora Skidspårspriset 2014 går till Leif Svanberg, Spåransvarig vid Granåsens konstsnöspår i Bålsta 5 mil nordväst om Stockholm med följande motivering:

”Dag efter dag, vecka efter vecka. Alla tider på dygnet sliter Leif med spåret. Han vaktar termometern för att kunna spåra i precis rätt ögonblick oavsett om det är kl 6 på morgongen eller kl 24 på natten. Resultatet har blivit ett av Upplands bästa och mest välskötta skidspår. När han inte spårar är han som en pappa till alla åkare i spåret och hjälper till med alltifrån tekniktips till skidvallning. Är han inte själv snövakt så går han runt och förgyller tillvaron och skapar engagemang bland övriga frivilliga medhjälpare. Så snart det är nyspårat ligger en spårstatusrapport på Skidspår.se vilket gör att man i Granåsens konstsnöspår hittar gäster både från när och fjärran”



Stora skidspårspriset är instiftat av Skidspår.se och Svenska Skidförbundet och delas varje år ut till en person eller grupp av personer som gjort stora insatser för att tillhandahålla preparerade längdskidspår. Vi vill genom detta pris uppmärksamma personer som ägnar en stor del av sin fritid på att tillhandahålla preparerade skidspår.

Läs en intervju från förra säsongen med Leif Svanberg här

Ett stort grattis till Leif! Tack också till alla er som skickat in nomineringar.

exec time: 0.0097 sec